Hurra for skolestart!

Skolestart er her! Hurra, så gøy det blir for barna, nytt år, nye muligheter. Tenk på gleden ved å få nye bøker og nye venner. På mulighetene og gledene som finnes ved å treffe jevngamle små ressursfulle mennesker, som er åpne for læring, lek, samarbeid og vennskap. For det er her vi har fokus, ikke sant?!

Lærere med nytt mot og ny giv til å gjøre dette skoleåret til det beste. Som har valgt dette yrket fordi de er glad i elevene, for de vil det beste, de liker å se de små som oppdager verden på ny ved å lese, ved å utforske, oppdage, få være nysgjerrige.

Lærere som leter etter det beste i hver enkelt barn, som vet at barn blir det vi gjør dem til, som er åpne for å grave for å finne gullet i hver enkelt. Lærere som fremsnakker elevene sine, som forsterker det gode. Lærere som brenner for jobben sin og som jobber intense dager, kvelder og helger for å lage best mulig opplegg for sin klasse. Lærere som gjør en forskjell hver dag, som ser det ingen andre ser, som vil vel og som strekker seg langt. Lærere som tror at foreldrene vil barna og skolen godt.

Foreldre som heier på skolen, som stiller opp, som vil vel. Foreldre som inviterer andre barn i klassen hjem, som er interessert i barna sine og i at andres barn har det bra. Som sier ifra til læreren når noe skurrer, som og snakker med læreren om det som er bra. Som sier fra til inspektør om noe må taes tak uten å vente til noe er gått for langt. Som har en grunnholdning til at skolen vil vel.

Foreldre som snakker fint om andre og som snakker med respekt til egne barn og andres. Foreldre som vet at mine holdinger som mor eller far, skinner gjennom til mine barn.

Jeg stillte barna mine dette spørsmålet; Hva er det MOTSATTE av mobbing? Svaret jeg fikk av en kommende 3. og 4. klassing er GLEDING. Vil jeg at mitt barn skal drive med GLEDING? Da må jeg som voksen vise hva gleding er i handling.

Vi skaper vår virkelighet, vi skaper vår kultur, vi skaper våre verdier i ord, la oss ta det beste og gjøre det om til handlig og en bærekraftig kultur som gjør alle ledd godt og gode.

Godt nytt skoleår ønskes alle elever, lærere og foreldre. Og husk at vi er et team med samme mål, om å gjøre hverdagen og fremtiden god og lærerik for de oppvoksende generasjonene.

Optimistisk hilsen

Siri F. Abrahamsen,

Verdifabrikken (Verdiskaper, foredragsholder og mor)