Du kan jo bli skuffet!

"Jeg vil leve et liv med størst mulig fallhøyde!" Dette er Ingvard Wilhelmsens ord. Jeg kommer til å kopiere dem inn i mitt liv.

"Siri, du må ikke ha så store mål og forventninger. Du kommer til å bli skuffet."  

tennis1.jpg

Den nye Steffi Graf? Da jeg var 13-14 år stod det i avisene at jeg siktet mot toppen, jeg ville bli den nye Steffi Graf. (En av verdens beste tennisspillere på 90 tallet.) De neste årene var preget av mye trening, tennis "døgnet rundt", jeg ville bli best. Jeg trente 100 timer i måneden, jeg drev med mental trening. Så dro jeg til Spania, Portugal, Latvia... Ble knust av 11 år gamle russere. Jeg hadde ikke sjans. Det var kjipt. Jeg innså at jeg var ingen fremtidig Steffi Graf eller Serena Williams. Jeg var ikke med på klasseturer, og fester. Jeg var ikke aktiv russ. Jeg har ingen venner fra skoletiden, for all min tid gikk til skolearbeid og tennis. Var disse årene bortkastet? Jeg nådde jo ikke målet mitt- ikke i nærheten en gang. Burde jeg heller hatt mange gode venner og klart meg med en "normal" idrettsglede? Nei! Det er disse erfaringene fra tennisen som har preget meg veldig, selvledelse, tankesett, disiplin, trening, tap, fokus, fallhøyde. Dette er erfaringer jeg aldri ville vært foruten. Det å stå på en bane, helt alene, kun en motstander på andre siden- det å ha folk på tribunen som klapper når du slår ballen i nettet. Som vil at du skal tape. Det er motiverende, lærerikt og vondt.

Drømmejobben? Jeg skrev på en tidligere blogg at jeg hadde fått drømmejobben i 2008 og publiserte det for all offentlighet, så ble sykemeldt fra den samme jobben 3 måneder etterpå. Kanskje en av de hendelsene jeg har lært mest av både med meg selv og hvordan negative spiraler kan få god grobunn. 

Kick off- Why be less? Det var helt bevisst fra meg å ha en kick-off i egen hjemby med venner og familie, konkurrenter, samarbeidspartnere og bekjente. Jeg bygget opp forventningene på sosiale medier, jeg skapte en stor fallhøyde. Jeg blåste opp ballonger, bestillte fotograf og rød løper. Jeg vet at det vil aldri være verre for meg å holde foredrag, enn for akkurat denne gjengen. Jeg hopper ut fra en stor høyde og vet at dette kan jeg gjøre for hvem som helst etterpå.  

Hvis ikke her, hvor? Hvis ikke vi, hvem? Også vi da, som bor i et "vernet" land. Verdens beste som kåringene sier. Skal vi være redde for å tryne? For å feile? For å bli skuffet?

Skal vi tenke på pensjonen når vi er 40 år og passe forsikringene til vi er så gamle at vi ikke lenger orker å skape noe? Skal vi unngå usikkerheten, for å beskytte oss? Hvis ikke vi tør å ta risiko hvem skal da gå foran å gjøre det?

Skuffet? Ja... Så tilbake til påstanden- "Siri, du vil jo bli skuffet" Ja, kanskje jeg blir det. Jeg har blitt det mange ganger. Skuffet altså. Drivkraften er bare så mye mer verdt enn de skuffelsene som kommer innimellom. Drømmen min, troen på at jeg kan, håpet om at verden kan bli enda bedre, gleden i å gi og være noen for noen eller noe, den er så stor. Å være underveis det er så spennende, utfordrende og gøy, jeg kommer til å tryne mange ganger, bli skuffet mange ganger, men er det så farlig da?  

Så ja, jeg vil fortsette å leve et liv med stor fallhøyde og for å sitere Wilhelmsen nok en gang; "Jeg tar gledene på forskudd og det kan gi dobbelglede, tenk det!" 

Når du skal ta en viktig beslutning og du er i tvil, still deg selv disse spørsmålene;

Hva kan du tape? Hva kan du lære? Hva kan du vinne?

Hva er det verste som kan skje?

Hvor viktig er dette for meg og mine?

Hva hadde du gjort om du visste du ville lykkes?

Hva betyr "å lykkes" for deg?

Alt godt og ønske om fallhøyder som gir deg motivasjon og inspirasjon.

- Siri -

Siri F. Abrahamsen er grunder og eier av Verdifabrikken, hun er foredrags- og kursholder, blogger, skaperen av boken "Historien om deg" og barnebøkene "Gleding" og "Feiling".