Foredrag 

Tematikk og innhold til barnehager, skoler og foreldremøter. Innholdet tilpasses deltakerne.

 • Viktigheten av sosial og emosjonell kompetanse, og hva i all verden betyr det? 
 • Selvet: Selvfølelse, selvtillit og selvbilde
 • Følelser - hvorfor reagerer vi som vi gjør?
 • Verdier og holdninger – hvilken effekt de har på våre relasjoner
 • Hvordan anerkjenne for å skape robuste barn og voksne?
 • Hvordan gjør vi hverandre gode?
 • Hvorfor fokusere på ”gleding” istedenfor ”antimobbing”?
 • Hvilket samfunn vil vi ha? 
 • Fra tanke til handling – hva gjør vi nå?
 
 
gjennomsiktiglogo-01.png

Nyttig info

Pris og bestilling:

Det er en variasjon i pris avhengig av lokasjon og reisetid, antall deltakere, tidsbruk, ønsket "pakke" og tid på året.

Et foredrag kan være fra 30-120 min.Vi leverer og halvdag (3-4 timer) eller heldagskurs (5-6 timer)

Når?

Mars, april, august og september er de månedene som blir først booket for planleggingsdager, personalmøter og foreldremøter.

Vil vite mer:

Send gjerne en forespørsel med relevant informasjon så fort dere har alternative datoer klare. Så avtales pris og logistikk.


Foreldremøtene er en gyllen anledning til å skape begeistring, engasjement og et positivt fokus på det vi ønsker mer av og til. Her bygges en felles plattform for godt holdningsarbeid.
Barnehagen er barnets første møte med hverdagen "der ute" - og tiden der huskes hos de fleste av oss - for alltid. 


Partnerskap for gleding:
 • Vi går bort til dem som står alene og snakker med dem
 • Vi tar hverandres virkelighet på alvor
 • Følelser er sanne for de som opplever dem
 • Vi framsnakker og heier på hverandre med positive ord og kroppsspråk
 • Vi smiler og sier hei (og gir klemmer til dem som vil ha)
 • Vi inviterer med nye venner med hjem
 • Vi ser rundt oss om noen trenger en hjelpende hånd
 • Vi snakker med hverandre om hva som er viktig for at vi skal ha det bra
 • Vi beskytter hverandre og står opp for det som er rett - ser du noen som blir dårlig behandlet - da sier du ifra. "Noen" finnes ikke!
 • Har du noe fint å si - så sier du det - la oss gjøre hverandre gode!
Gleding™ dag- Et godt felles fundament for et bedre fellesskap

Vi leverer et mini kurs til alle barna 30-45 min i puljer.

Workshop eller foredrag for hele personalet 1-2 timer.

Foreldreforedrag på kvelden 1-1,5 time. 

 

"Skolen skal aktivt og systematisk arbeide for å fremje eit godt psykososialt miljø, der den enkelte eleven kan oppleve tryggleik og sosialt tilhør."

§ 9A-3; Det psykososiale miljøet fra opplæringsloven

 

"Siri leverer et inspirerende, ærlig og viktig foredrag om relasjonens ulike sider. Hun engasjerer og motiverer deltagerne til å ha fokus på relasjonsarbeid og egen rolle i det daglige. Et bidrag som gjør samhandlingen mellom mennesker bedre."

- Erik Alvestad - skolefaglig rådgiver, Fauske Kommune

Hei Siri! Tusen takk til deg for en fantastisk flott stund i dag; du gir så mye av deg selv og opptrer så ekte at selv de mest skeptiske bare må involvere seg i temaet. Alle jeg har snakket med har vært super-fornøyd, og det var en god stemning i gruppa. Du har en veldig fin tilnærmingsmåte til viktige tema, så dette passet oss utmerket. Vet ihvertfall målgrupper som kunne trenge en dose med Siri-verdier også andre steder i kommuneorganisasjonen. Vi vil gi deg de beste skussmål. 

- Unni Norum, Vefsn Kommune

"Sandnesskolen har engasjert Siri F. Abrahamsen som foredragsholder for alle skoleledene i temaet relasjonell ledelse. Siri er en engasjert og kunnskapsrik foredragsholder. Hun har et stort samfunnsengasjement og har en entusiasme som smitter over på deltagerne.

Ved hjelp av teorier og gode eksempler fra et perspektiv som ser skolen “utenifra”, bidro hun til bevisstgjøring og nytenkning. Å engasjere henne til å forelese om relasjonell ledelse førte til at vi fikk nye perspektiver på kjente teorier og egne erfaringer."

- Hege Egaas Røen, Skolefaglig rådgiver, Sandnes Kommune


"For oss er "Feiling" gull verdt, da boka omhandler et område som vi beveger oss på daglig - men som vi ikke har spesifikk barnelitteratur på. Det å undre seg sammen i barnegruppen, det å snakke om prøving og feiling, og "fokusere på alt vi kan skape, lære og oppdage om vi ikke er så redde for å dumme oss ut" - det gir oss et godt grunnlag for å fremme sosial kompetanse i barnegruppen. "Feiling" er konkret, har et språk en kan relatere seg til, og gode innholdsrike illustrasjoner. Alle barnehager burde ha "Gleding" og "Feiling", da bøkene er med og gir en enorm inspirasjon til det aller viktigste her i livet; å være et helt menneske."  Anne Lenning, Styrer Ormaskogen barnehage

"Gleding er en miljøvennleg bok. Det er en bok som kan leses menge ganger. Gleding er en fin gave å gi til de du er glad i. Boka hjelper meg som mamma til å sette ord på ulike følelser sammen med barna. Det er viktig for meg at barna mine er glad i seg selv og trygge, da møter de verden med et raust hjerte. Gleding skaper trygge barn. Tegningene og teksten i boka gir rom for undring. Det er en bok som skaper bevegelse hos barn og voksne."  Irene Ulnes, Mamma, forteller og spesialpedagog

"I dag leste vi i boken din til frokost. På slutten var det en 6 1/2 åring som lurte på hva som gjør meg glad. Gav han vel ikke et skikkelig svar før han forsvant.....Resultatet er blomster fra hagen og jeg har plutselig 6 stjerner over hodet denne morgenen. Kathrine Idsø

"Jeg synes boken var veldig sjarmerende, morsom og presis i forhold til premisset !!! Tegningene var også flotte! Vi hadde høytlesning sammen med Emrik (4 1/2 år) og gjorde oppgavene sammen etterpå. Dette synes jeg var et fint klimax i boka og førte til like mange refleksjoner hos oss foreldre som hos Emrik!" Stine Holme

"Jeg har lest boken til min datter (3 år) og sønn (snart 7 år) - de likte den kjempe godt. De forstår såå mye og føler seg skikkelig viktige når de får sånne ordentlige spørsmål. Aldeles herlig! Din filosofi er så utrolig bra og jeg er overbevist om at dette er den beste måten å bekjempe mobbing." Kirsti Steinnes

"I dag sparka vi igang det neste prosjektet "Skal vi være venner". Vi tar utgangspunkt i ei bok som heter "Gleding". Den er skrevet og illustrert av to Sandnes damer. Når Wilmer har skyen over hodet, er han lei seg. Men Lykke, som har stjerne over hodet, spør om han vil bli med henne, og da blir han glad igjen. Da får han også stjerne over hodet. De blir superhelter! Og det skal alle barna i barnehagen bli også! Vi skal lage kapper og oppdraget er å GLEDE noen! Vi gleder oss til et spennende prosjekt! Barna et veldig klare til å bli superhelter." Kreativ Barnehage, Sandnes


Team Gleding:

Vibeke Høie-Holgersen,

illustratør/designer, tobarnsmor.

Vibeke har illustrert og designet bøkene, logoen og alle illustrasjoner som blir brukt. Av yrke er Vibeke Illustratør & Grafisk designer for Vibeke Høie. Utdannelse: BA hons Communication Arts, Illustration (Kent, England) Hun designer og illustrerer for magasiner, bedrifter og private klienter, både nasjonalt og internasjonalt. Det hun gjør er veldig mangfoldig, det er sånn hun liker det. Ingen dager er like og hun kan fortsette å utvikle seg og vokse både som illustratør og designer. 

 

Siri Abrahamsen, 

Ideskaper, foredragsholder, forfatter, gledesspreder, mor til tre.

Siri syns skolen var helt ok, men friminuttene de var ikke så spennende - hvor hørte hun hjemme i den store skolegården? Mangelen på tilhørighet og nære vennskap, samt opplevelsen av å være akkurat passe tykk til å få høre det jevnlig på skolen - gjorde at Siri snur nå fokuset i forebyggingsarbeidet blant barn og ungdom. Hvordan kan vi inkludere, skape tilhørighet og vennskap? Hvordan kan vi glede andre? Hvordan kan vi utvide empati-sirkelen vår? Hvordan kan vi forstå oss selv utenfra og andre innenfra?

For Siri er en drømmedag på jobb når hun får komme til en skole, møte alle elevene, hele personalet og alle foreldre - dette er "kinderegg-Gleding™" som gir det beste fundamentet for å jobbe bevisst med hvordan vi gjør hverandre godt og gode.