Se for deg at du sitter på en benk og ser ut på havet. Du er 90 år og alene. Du tenker tilbake på livet. Du ser for deg de beste minnene og de vanskelige, du tenker på hverdagene og festene. De vonde følelsene og de gode. 

Det finnes et ordtak som sier: ”Alle disse dagene kom og gikk, ikke visste jeg at de var selve livet.” Hva om vi kan snu det til –

”Alle disse dagene kom og gikk, jeg er så glad jeg visste de var selve livet!”

Kanskje du har lyst å sette mer pris på dagene, ta hensyn til deg selv eller finne ut mer om hva som faktisk er viktig for deg og dem rundt deg?

En ting kan jeg si med en gang, du blir ikke nødvendigvis lykkeligere av å gå på kurs, bruke boken, lese bloggen. Det jeg derimot garanterer er at du vil bli bevisst de tingene som gjør at du vil leve mer, erfare mer, oppleve mer. Sannsynligvis vil du også kjenne at livet ditt er ganske bra til tider, du vil kjenne takknemligheten – ikke bare i tankene, men helt ned i magen. Kanskje vil du også felle noen tårer – fra historien din, hendelser som ikke ble som du ønsket, venner eller familie du har mistet. Sorgen av å tape noe, det være en drøm eller noen som betydde mye for deg.

Det jeg formidler og verktøyene jeg skaper kommer ikke til å endre noen ting i seg selv, men om du bruker tipsene aktivt, så vil du bli mer bevisst på hvordan du vil leve dagene dine. Om du går fra å tenke til faktisk å gjøre – da vil det skje en endring.

Hva du velger som skal ta plass i livet ditt utgjør summen av hvordan du har det. Du har alltid et valg, det er ikke alltid det føles sånn; konsekvenser kommer med. Spørsmålet er hvilke konsekvenser du kan leve med og hvilke du ikke orker. Hva vil være verdt det? Hvilken smerte er du villig til å ta?

Om vi alle tør å elske litt mer, si nei til det som er feil for oss, være tilstede for dem vi elsker, oppleve, gi litt mer, utvide flokken vår - hva er da mulig? Om vi alle er takknemlige for det vi har og ønsker å bidra positivt i den innerste sirkel og helt ut på samfunnsplan – hvilken verden kunne vi da skapt? Vår tid her er så kort, i et historieperspektiv er vi bare en liten prikk på tidslinjen.

Dette er livet, kanskje det eneste livet vi har.

Lev vel, vær nysgjerrig – følg din egen vei.

Historien om deg 2.0:

2.0historien.jpg

For flere tips og inspirasjon les bloggen, hør på podcastene og se gjerne instagram siden min.